Building a vision for the future

SKY District denkt aan de toekomst. Daarom zetten we volop in op innovatieve technieken die aan de ecologische noden van vandaag en morgen beantwoorden, en dit gaat verder dan het gebruik van duurzame materialen en een optimale zonoriëntatie.

Dankzij de volgende maatregelen bouwt SKY District mee aan een duurzame toekomst:

  • Hergebruik van regenwater
  • Vloerverwarming
  • Installatie van groendaken op de luifels
  • Aansluiting op het stadsverwarmingsnet Beauvent

Iconic architecture

De expressieve horizontale lagen met willekeurige uitsprongen van de extra large terrassen, de floor-to-ceiling glasgevels en de high-end afwerking met bronskleurige details bieden aan de SKY Towers een staaltje van iconische en kosmopolitische architectuur, waarbij binnen en buiten naadloos in elkaar overlopen.

De gebouwen variëren in de hoogte en zijn via de plint met elkaar verbonden. Samen omringen ze de semi-private binnentuin die het groene hart van SKY District vormt.

A city in a city

SKY District is een stadsvernieuwingsproject op een strategisch scharnierpunt tussen het station, centrum en havengebied van Oostende. Dit nieuwe stadsdeel brengt 6 gebouwen met 484 appartementen, kantoren, winkels en horeca.

Met zijn recreatieve voorzieningen en autoluwe pleinen past het nieuwe district perfect in de visie van stad Oostende, die van het stadscentrum een aangename en autovrije verblijfsplek wil maken. Dankzij SKY District en de vernieuwing van het station zal de wijk Hazegras een volledige facelift krijgen.